Skip to main content

Sustainable travel, carbon footprint, eco-friendly business travel

Duurzaamheid en de toekomst van zakenreizen

Het verminderen van CO2-uitstoot en het opzetten van een milieuvriendelijk reisprogramma.

Duurzaamheid maakt zakenreizen ook in de toekomst mogelijk

Een duurzaam reisprogramma is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor uw bedrijf. Bij Egencia bieden we u de ondersteuning die u nodig heeft om succesvol een schaalbaar programma te implementeren.

Voldoe aan uw zakelijke doelen op het gebied van duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan een modewoord. Het staat centraal nu bedrijven zich inzetten om natuurlijke hulpbronnen te beschermen, CO₂-uitstoot te verminderen en een positieve impact te hebben met milieuvriendelijke maatregelen. Het beheren van een programma voor zakenreizen dat duurzaam reizen ondersteunt, is geen uitzondering.

Als duurzaam reizen een prioriteit is, kan Egencia helpen. U krijgt toegang tot middelen om u te helpen een duurzaam reisprogramma op te zetten dat gebruik maakt van zakenreistechnologie om uw reizigers te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wat Egencia doet aan duurzaamheid

Business Man Working With His Lapton On a Train
Business Man Getting On a Train Wearing a Mask

Zet een programma voor duurzaam
reizen op

De Global Business Travel Association (GBTA) rapporteerde dat de meeste Travel Managers zeiden dat hun werd gevraagd om duurzame praktijken voor reizen in hun programma's te implementeren. Travel Managers hebben begeleiding nodig om beleid te maken dat gericht is op klimaatverandering en de negatieve impact op de planeet reduceert, dat een milieuvriendelijk reisprogramma in lijn brengt met bedrijfsdoelen, en waarmee gegevens worden aangeleverd om inkoop van stakeholders te verkrijgen.

Dit kan Egencia voor u betekenen:

 • Reisbeleid: Verwijs reizigers waar nodig naar CO2-efficiëntere vluchten en treinopties. Meer informatie.
 • Vliegtuig en trein: Bekijk uw CO2-voetafdruk in het boekingspad en sorteer vluchten op minste CO2-uitstoot om de vlucht voor die route te vinden die het efficiëntst is qua CO2-uitstoot.
  Bekijk alternatieve opties met de trein op de zoekpagina voor vluchten met onze vergelijkingstool voor vluchten en treinen. Kies alternatieve opties met de trein voor vluchtroutes in onder andere Noorwegen, Spanje, Zweden, België, Frankrijk, het VK, de VS.
 • Milieuvriendelijkere opties: Selecteer opties voor openbaar vervoer of zoek hybride huurauto's of elektrische voertuigen.
 • Uitstoot beheren en bijhouden: Krijg actuele gegevens over de CO2-uitstoot met de meest relevante CO2-berekeningen, zodat u aangepaste rapporten kunt maken om uw CO2-voetafdruk bij te houden.
  Meer informatie.
 • CO2-compensatie: Kies met onze geïntegreerde calculator een vaste prijs per ton CO2 en het compensatiebedrag gaat naar duurzaamheidsprojecten van uw keuze. Onze partner CHOOOSE biedt geverifieerde duurzaamheidsprojecten over de hele wereld.
 • Advies: Werk samen met onze consultants op het gebied van duurzaamheid om hiaten in uw programma en reisbeleid te identificeren, uw milieu-impact te meten, samenwerkingen met leveranciers te evalueren en uw reizigers te informeren.
Arial Photo National Park

Tips voor groen reizen

Doe mee:

Als u met de trein reist, kunt u uw ecologische voetafdruk tot drie keer zo klein maken als wanneer u zou vliegen

Milieuvriendelijk rijden:

Elektrische en hybride auto's zorgen voor maximaal 50% minder uitstoot

Gebruik recyclebare flessen:

80% van de 50 miljard plastic waterflessen die elk jaar worden verkocht, belanden op een stortplaats

Zorg dat uw medewerkers milieuvriendelijk reizen omarmen

Bij Egencia kunnen Travel Managers reizigers begeleiden bij het verminderen van hun CO₂-uitstoot. Reizigers hebben ook een aanzienlijke impact met de keuzes die ze maken, door te kiezen voor recyclebare artikelen bij het reizen, of door tussenstops te beperken door het aantal keer opstijgen te verminderen bij het boeken van een reis.

Help uw reizigers aan een milieuvriendelijke reiservaring:

 • Krijg tijdens het boekingsproces een helder overzicht van de uitstoot van een reis met realistische, contextuele voorbeelden
 • Huur een hybride of elektrische auto
 • Bekijk opties voor openbaar vervoer of regionaal treinvervoer

Ecologische reistips

Bike Riding To See Local Culture

Vraag een demo aan om te zien wat de oplossingen voor travel management van Egencia u kunnen bieden.

Bent u al klant? Neem contact op met de Egencia-klantenservice.